måndag 29 augusti 2005

Ny termin - Nya tag

Första dagen på terminen och Frescati fylls igen med människor. Det skall bli många intressanta möten under terminen, där tankar skall brytas och åsikter ventileras. Efter några månader med ett lite ödsligt campus endast befolkat av ett fåtal studenter, pressade doktorander och flitiga forskare, så har nu lektorer och studentmassorna kommit tillbaka likt flyttfåglar på våren. Lika säkert har också rulltrappan i Tunnelbanan med magisk precision stannat. Trodde den var ny och bättre men icke... Men det är ju bra med traditioner. En annan tradition är att gamla studenter med rest från föregående termin sedan någon vecka har börjat höra av sig. Det börjar bli akut med poäng och CSN ligger och lurar i bakgrunden.

Bland lärarna pågår en massa aktivitet. Några schemändringar med lokalbyte förhöjer alltid en terminsstart liksom några programvaror som inte vill fungera som man vill, några utbytesstudenter som oförhappandes skall läsa på en kurs måste också beredas plats. Genom hela campus, i fikarum och upptaktsmöten surrar den magiska Bolognaprocessen, se rektorns blogg. Vad det exakt skall bli vet ingen just nu, bara att det skall ske. Nya pedagogiska utmaningar väntar under terminen. Det skall bli skoj!!
Många studenter återkommer från tidigare år och de hejar glatt på kompisar och svänger in på caféerna och biblioteket. Andra studenter hittar inte alls på det utspridda campuset och letar efter just sin institution. En del har redan kollat in området så de kan vägen men de avslöjas av att störögt spana in nya saker. Eller stanna vid första bästa karta och leta sig fram till sitt mål 

Bild från 050829, kl 08:30 vid kartan utanför tunnelbaneuppgången efter pustande i stoppad rulltrappa.
Det är mycket som måste kollas upp och SU:s hemsidor är fyllda med informationMassa ord för nybörjare. Antagning, registrering, betalning, studentkonto och en massa annat. Hur skall man orka ta in allt. Tur att det är långt till första tentan.
Nu dags för första fikarasten för terminen!!

Inga kommentarer: